Alapdíj

Teljesítményegység forintértéke (alapdíj)

A 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet 38. §  (3) pontja értelmében az aktív és a krónikus fekvőbeteg-szakellátás teljesítmény szerinti finanszírozása előre meghatározott országos díjjal történik. Az országos díjat akkor kell változtatni, ha az éves előirányzat keretén belül az egyenletes, kiszámítható finanszírozás biztosítása azt indokolja. A változást az OEP kezdeményezésére az egészségügyért felelős miniszter és az államháztartásért felelős miniszter közös közleményben teszi közzé.

Az emberi erőforrások minisztere és a nemzetgazdasági miniszter együttes közleménye a fekvő- és járóbeteg-szakellátás teljesítményegységeinek forintértékéről

2017. EüK. 21. szám EMMI–NGM közlemény

Az egészségügyi szolgáltatásokEgészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet 30. § (12) bekezdése és 38. § (3) bekezdése alapján az emberi erőforrások minisztere és a nemzetgazdasági miniszter által megállapított országos alapdíjak – a 2017. november havi teljesítmények elszámolásától kezdődően – az alábbiak:
a) aktív fekvőbeteg-szakellátás teljesítményegységének forintértéke 198 000 forint,
b) krónikus fekvőbeteg-szakellátás alapdíja 6 600 forint,
c) járóbeteg-szakellátás teljesítményegységének forintértéke 1,98 forint,
d) laboratóriumi ellátás teljesítményegységének forintértéke 1,98 forint.